Python/Django-utvecklare och teknisk projektledare till Inspiration Company

Vad behövs för ett gott samarbete?

Inspiration Company är specialister på gamification in business. De utvecklar motivations- och lojalitetsprogram för att motivera medarbetare och skapa lojalare kunder. Idag har företaget över 100 olika program med runt 50 000 deltagare totalt. Inspiration Company lever som de lär och tar själva del av sina program. Gänget som sitter på 16e våningen i Bonnierhuset jobbar hårt för vad de tror på och det ger resultat, tidigare i höst stod det klart att Inspiration Company blir ”Superföretag” för tredje året i rad. Utmärkelsen delas bara med 640 andra aktiebolag och är ett bevis på att Inspiration Company gör någonting rätt.

Så vad kan det bero på? Under projektet blev det tydligt hur Inspiration Company jobbar och vad som gör dem framgångsrika. Idag sitter drygt 20 personer på kontoret i Vasastan. Gruppen, som var betydligt mindre vid grundandet 1999, är till stor del fortfarande kvar på företaget vilket reflekteras i stämningen på kontoret. Det är just denna stämningen som bidrar till Inspiration Companys framgångar.

En av fördelarna med Ants är att vi konsulter sitter ute hos våra kunder och rekryterar i deras namn. Det innebär att vi lär känna både företaget och kollegorna på ett annat sätt vilket förenklar rekryteringsarbetet. Varje uppdrag börjar alltid med ett uppstartsmöte där vi och företagets inblandade sätter en plan för projektet och vilka förväntningar vi har på varandra. Samarbete blir därmed en viktig punkt och på Inspiration Company kändes det självklart. Det blev tydligt att teamöverskridande samarbeten värnas och att kommunikationen är en central del av detta.

Läs Inspiration Companys CTO berätta

Christian Jacobsen, CTO på Inspiration Company berättar: ”Vi är oerhört värderingsstyrda, och flera av våra värderingar handlar om just detta. Vi betonar hela tiden vikten av att vara nyfiken och att söka och dela med sig av kunskap. Det har blivit en del av vårt DNA, och när någon är bra på att jobba över gränser är det något som uppmärksammas och hyllas internt.”

Han menar vidare att användningen av deras egna motivationsprogram även har en stor inverkan: ”Alla belönas om vi klarar våra mål, och de mål som är uppsatta kan inte klaras av ett enda team – de kräver samarbete. Det skapas ett fantastiskt engagemang när alla sluter upp för att klara en utmaning”.

Även samarbetet mellan Inspiration Company och Ants har visat på resultat i form av två nya kollegor: en Python/Django-utvecklare och en teknisk projektledare. Christian fortsätter: ”När vi rekryterar är vi oerhört måna om att personen ska dela våra värderingar. Ants har varit bra att anpassa sökandet och hjälpt oss hitta kandidater som verkligen passar in. Genom att frångå rigida kravlistor och istället bedöma varje individ har de hjälpt oss med flera lyckade rekryteringar”.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!