Följ med bland annat Sophie, Mathilda, Simon med fler och se vad vi gör om dagarna och vilka roller som finns på Ants. Vi rekryterar just nu inför sommaren/ hösten. Läs mer om tjänsten och skicka din ansökan här.

I mars var vi på Uppsala Universitet för att träffa studenter från Dynamicus personalvetarförening. Ants har sammarbetat med Dynamicus sedan 2017 och det var riktigt roligt att få berätta om oss och att arbeta inom techbranschen. Vi hade också ett case där studenterna fick svara på frågor kring att attrahera och behålla it-personal, vilket är en stor del i vårt dagliga arbete på Ants.

Kolla in vloggen från Uppsala nedan:

I februari var det dags för Ants årliga vår kick-off!

Den här gången befann vi oss på Scandic Continental i Stockholm där vi under en eftermiddag hade workshops om två viktiga ämnen. Först passade vår VD Hugo och Vice VD Carl-Johan på att berätta mer om Ants historia och vad deras vision för företaget är. Vi växer hela tiden och därför är det bra att med jämna mellanrum påminna de som varit med ett tag men också våra nya anställda om våra framtidsmål.

Första workshopen handlade om Ants EVP (Employer Value Proposition) samt värdeord – idag Show Heart, Take Action och Find the Future. När dessa värdeord sattes bestod Ants av ca 20 anställda och idag är vi fler än 50 stycken, så det var dags att se över våra värdeord och om de behöver uppdateras, vilket vi gjorde genom en kreativ workshop med mycket glitter och färgpennor. Kick-offens andra workshop hade också ett viktigt ämne, nämligen innovation. Här diskuterade vi olika former av tipsprogram och aktiviteter kring rekommendationer vi kan introducera hos kunder men även internt för att öka antalet tillsättningar.

Efter detta bjöds det på härlig middag på hotellets restaurang och för dom som ville kunde man avsluta kvällen på Scandics takbar.

Tack till Anton, Elin och Sofia som anordnade årets kickoff. Kolla in klippet nedan där de berättar om dagen:

Våra rekryteringskonsulter Emma och Sofia förklarar i veckans vlogg hur du gör om du skulle vilja skriva ditt ex-jobb via Ants.

Sedan Augusti har det börjat hela 16 (!) nya researchers hos oss på Ants. Superkul med så många nya kollegor tycker vi! Den första veckan när du är ny hos oss består alltid av en onboarding där du får gå igenom arbetets alla delar. Se Vilma och Henrik berätta om sin första vecka hos oss på Ants i videon nedan.

 

Rebecka och Ender pratar om serach i veckans vlogg. Vad är egentligen bra att tänka på när vi searchar efter kandidater?

Att vara ny på jobbet kan vara både läskigt och nervöst. Hur kommer kollegorna vara? Hur ska jag komma in i arbetet? På Ants har vi sedan en tid tillbaka börjat med något som vi kallar för Preboarding. Redan innan du gör din första dag hos oss så får du information som hur dina första dagar kommer se ut, vem som  är din chef, mentor och annat som kan vara bra att veta.

Kolla in vår senaste vlogg där Emma och Elin pratar om vår preboarding:

 

Både Jenny och Sofia har ganska nyligen kommit tillbaka från föräldraledighet. I veckans vlogg ger de tips, för såväl arbetsgivaren som den anställde, att tänka på när personen som varit på ledighet en längre period kommer tillbaka igen.

Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

    Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.