Rekryteringsprojekt i Indien

I början av mars besökte ANTS organisationen National Skill Development Corporation (NSDC), på deras huvudkontor i Delhi. Bakgrunden till besöket är att NSDC har tagit del av IT & Telekomföretagens rapport om att Sverige år 2022 kommer att ha en brist på 70 000 IT-specialister. Därefter har NSDC skrivit under ett MoU  (Memorandum of Understanding) med Stockholms handelskammare som syftar till ett vidare samarbete om hur Indien och Sverige kan samarbeta med att rekrytera IT-specialister som är intresserade av en karriär inom Sveriges IT-bransch.

Tillsammans med IT & Telekomföretagen, Stockholms handelskammare och Kunskapsskolan besökte vi därför NSDC:s huvudkontor i Delhi för att diskutera utformning och omfattning av hur ett samarbete skulle se ut. Målet med projektet är att hitta en projektmodell och bygga en plattform som ska underlätta för företag att rekrytera IT-specialister direkt från Indien.

I dagsläget har vi påbörjat ett pilotprojekt med inblandade parter, för att hitta en fungerade ansökning- och screeningprocess. Vi håller er uppdaterade på en spännande fortsättning! Ta del av vår resa till Delhi och lyssna till några deltagare i filmen nedan.

 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.