Ants till Skottland – Dag 1, Resedagen

Det är fredag den 4:e maj och mitt alarm ringer extra tidigt, 04.20. Nu kanske man undrar varför jag ska upp så tidigt men det är för att Ants ska till Skottland för en jobbresa tillsammans!

De flesta av oss möts på Centralstationen där vi har hyrt en buss för att ta oss till Arlanda. Gustaf som är en av dom som arrangerat vår resa agerar reseledare och ställer sig längst fram i bussen och berättar lite om resan och hur dagen ska se ut.

Väl på Arlanda samlas även de som kommit från andra håll som exempelvis Uppsala och där Ida och Nathalie delare ut post-its, där ska vi nämligen skriva förslag på nya karriärvägar, vilket är temat för resan och utgår främst från ett av våra värdeord, ”Find the future”.

Flygresan till Edinburgh går smidigt och innan vi vet ordet av det så är vi på plats vid vårt hotell och ska få se våra rum för resan. De flesta av oss är extremt hungriga med tanke på en relativt tidig frukost och nu är klockan nästan två på eftermiddagen så det gick rätt fort till att alla kom ut igen på gatorna för att hitta ett ställe att äta på. Jag och ett annat gäng skyndar oss till en mexikansk restaurang där vi även träffar några andra antsare, gemensamt sätter vi oss ner för att äta så att vi sedan kunde jobba lite.

Efter lunchen så sitter vi alla tillsammans i loungen på hotellet för att arbeta några timmar för våra olika kunder så att vi med gott samvete kunde ta det ledigt resten av kvällen och njuta av den fina staden som vi befinner oss i.

Vid 17.30 möts vi i loungen igen för att gemensamt bege oss till den första middagen den här resan vilket är på ett ställe som heter ”Makar’s Gourmet” som erbjuder traditionell skotsk mat. Det blev en liten omväg till restaurangen då det fanns två ställen med samma namn vilket innebar att vi gick upp för ett antal trappor upp för berget i Edinburgh för att sedan gå ner igen för en backe. Däremot fick vi en trevlig promenad i solen som Skottland erbjöd oss och där vi såg mer av fina Edinburgh. Väl på restaurangen så har flera modiga antsare valt den kända maträtten ”Haggis” medan vi andra avnjöt saker som kyckling och oxkind. Under middagen höll även grundarna av Ants, Carl-Johan och Hugo ett kort tal för att starta igång vår resa på riktigt. Carl-Johan påminde oss om att fånga framtiden och berättade även sin tanke kring karriärvägar på Ants som var årets tema på resan.

Efter middagen delades gänget upp då det kan vara svårt för oss alla att hålla ihop med tanke på att vi är över 40 personer och går på olika äventyr för att se vad Edinburgh har att erbjuda. Helt klart en första lyckad dag!

/ Rebecka Jarnroth

 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!