Ants som utbildningshub

Som marknadsledande och störst inom IT-rekrytering i Stockholm och Göteborg sitter vi på en unik position att kunskapsdela mellan varandra men även sprida all den kunskapen utanför vår organisation till våra branschkollegor inom IT-rekrytering. Vår stora satsning framöver är att ni kommer kunna träffa oss på Ants för att genomgå våra olika utbildningar. Syftet är att ge er kunskaper, färdigheter och verktyg som behövs för att komma igång och lyckas med att rekrytera inom IT-branschen. 

Inom vissa branscher råder det brist på kompetens, IT är en av dem. I Sverige beräknas det år 2022 saknas 70 000 experter inom den digitala sektorn. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Företag skriker efter en bristkompetens och rekryterarna står inför den stora utmaningen att locka till sig den. Vi är alltså många som vill attrahera samma målgrupp.

På Ants har vi jobbat med att rekrytera IT-kompetens i 10 år, vilket kategoriserar oss som experter inom området. Vi är idag ledande i att hjälpa företag bygga framgångsrika tech-avdelningar, och vi fortsätter växa med stadig tillväxt. Varför lyckas då vi så bra med det vi gör, trots denna enorma utmaning? Ants har under många år byggt upp en enorm kunskapsbank inom många olika områden som har visat sig vara vinnande och avgörande koncept för att lyckas med IT- rekrytering.

Vi vet hur viktigt det är att aldrig sluta tänka innovativt vad gäller teknisk search. Vi vet hur vi ska formulera ett attraktivt meddelande som får utvecklare att stanna upp. Vi vet vikten av att arbeta med mätbar rekrytering samt inte minst hur avgörande en genomarbetad pre och on-boarding är för att få våra experter att bli långvariga. För att vi ytterligare ska kunna bredda våra roller måste vi ständigt utvecklas och utmanas i det hantverket som Talent Acquisition innebär. På Ants slutar vi aldrig att utmana oss själva, utan strävar alltid efter att bli bättre. Detta granskande sätt av oss själva gör att vi har ett enormt försprång då vi ska jobba med att rekrytera denna kompetens som det råder sådan enorm brist av.

All kunskap som Ants besitter idag kräver många års flitigt arbete och är ett hantverk utan enkla vinningar. Många rekryterare arbetar idag självständigt med att försöka lösa IT-bristen på just deras bolag. Vi vet vilka utmaningar ni står inför, så hatten av till er!

Men nu tycker vi på Ants att det är läge att börja dela med oss av vår kunskapsbank till våra branschkollegor där ute. Därför kommer ni framöver kunna träffa oss för att genomgå våra olika utbildningar. Hos oss kommer ni kunna samla på er kunskaper, färdigheter och verktyg som behövs för att ni ska komma igång och lyckas med er IT-rekrytering.

Vi kan stolt säga att vårt mål är att vara den självklara IT-rekryteringshubben som rekryterare vänder sig till när man vill vidareutvecklas inom området.

Välkommen att ingå i vår Tech Talent Acquisition community!

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!