Ants resa, kris föder framgång

Ibland är det trevligt att blicka bakåt och reflektera. Nyligen blev vi på Ants påminda om hur allt startade, genom en gammal tidningsartikel. Egentligen kan man säga att det är IT- kraschen år 2000 som vi har att tacka för Ants framgång och att företaget finns överhuvudtaget. Hugo Leichsenring, en av grundarna, sammanfattar starten på företaget. ”Vi var nyexaminerade och unga, det var kris och ingen ville anställa oss. Så då startade vi ett eget företag”. På den tiden så gick affärsidén ut på att använda sig av studenter för att ge support till kunders olika IT-miljöer.

Nu 12 år senare är det bara att konstatera att det var ett lyckat beslut

Affärsidén har utvecklats sedan dess och nu består företaget av två delar. Den tidigare supportverksamheten Ants IT och rekryteringspecialisterna Ants – Code at heart. Code at Heart har de senaste åren seglat upp som marknadsledande inom nischad IT-rekrytering. En förklaring till dagens framgångsvåg är även det en kris. Idén till Code at Heart uppstod när svårigheten att rekrytera utvecklare och drifttekniker blev akut, någonting som nästan välte hela rekryteringsverksamheten. Detta sådde även fröet till vårt sätt att leverera rekryteringar idag.

Carl-Johan Hamilton, en av grundarna, sammanfattar Ants resa med ”Ja, det är tur att vi var så naiva. Det är häftigt att se på det som blev och med hjälp av många bra personer är vi där vi är idag”.

IT rekrytering

Ants resa från IT support i Stockholm och Uppsala och grundandet av Code at heart som är specialister inom IT-rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret om du är i behov av IT-rekrytering eller har andra frågor.


    Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

    Läs mer