Ants resa, kris föder framgång

Ibland är det trevligt att blicka bakåt och reflektera. Nyligen blev vi på Ants påminda om hur allt startade, genom en gammal tidningsartikel. Egentligen kan man säga att det är IT- kraschen år 2000 som vi har att tacka för Ants framgång och att företaget finns överhuvudtaget. Hugo Leichsenring, en av grundarna, sammanfattar starten på företaget. ”Vi var nyexaminerade och unga, det var kris och ingen ville anställa oss. Så då startade vi ett eget företag”. På den tiden så gick affärsidén ut på att använda sig av studenter för att ge support till kunders olika IT-miljöer.

Nu 12 år senare är det bara att konstatera att det var ett lyckat beslut

Affärsidén har utvecklats sedan dess och nu består företaget av två delar. Den tidigare supportverksamheten Ants IT och rekryteringspecialisterna Ants – Code at heart. Code at Heart har de senaste åren seglat upp som marknadsledande inom nischad IT-rekrytering. En förklaring till dagens framgångsvåg är även det en kris. Idén till Code at Heart uppstod när svårigheten att rekrytera utvecklare och drifttekniker blev akut, någonting som nästan välte hela rekryteringsverksamheten. Detta sådde även fröet till vårt sätt att leverera rekryteringar idag.

Carl-Johan Hamilton, en av grundarna, sammanfattar Ants resa med ”Ja, det är tur att vi var så naiva. Det är häftigt att se på det som blev och med hjälp av många bra personer är vi där vi är idag”.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer

Följ vårt nyhetsbrev

Som specialister inom techrekrytering är vi välpositionerade för att ge dig insikter och värdefulla råd om hur du kan attrahera och behålla de bästa talangerna inom techbranschen.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du bl.a. att få förtur till vissa av våra event. Vi delar också med oss av tips och insikter från vår erfarna experter som du kan ta med dig in i ditt dagliga arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så ses vi i inkorgen inom kort!