Executive search konsulter som är specialister på att hitta rätt ledare

Hitta rätt ledare under hösten

Under sommaren var det nog fler än jag som stannade upp och följde svenska herrlandslagets sensation i pingis under OS i Paris. De visade världen hur ett välfungerande team kan uppnå otroliga resultat oavsett vilken ranking man har eller motstånd man möter. Mina tankar går till vikten av ett fungerande team och vad vi kan lära oss av deras sportsliga framgång nu när hösten står inför dörren och många organisationer planerar för framtida tillväxt. Svaret ligger i att bygga starka, samspelta team och detta börjar med rätt rekrytering av rätt ledarskap. Det är här Executive search kommer in i bilden. Om du läser vidare vill jag dela med mig av 5 tankar om att bygga ett starkt team inför hösten genom att hitta rätt ledare.

1. En stark start: vikten av rätt rekrytering

Precis som landslaget handplockade sina spelare, behöver företag noggrant välja sina ledare. Hösten innebär ofta nya strategier och projekt och för att lyckas behövs rätt personer på plats från början. Här spelar Executive search-firmor en viktig roll genom att hitta de ledare som inte bara har rätt kompetens utan också förmågan att lära och skapa effektivitet i teamet. Ett företags framgång beror på att ha rätt kombination av talanger i ledningen som i teamet.

2. Strategi och snabba beslut: ledarskap som gör skillnad

Under OS visade pingislandslaget att snabba beslut och anpassning är nyckeln till seger. För företag är hösten en period där många projekt och nysatsningar påbörjas där snabba förändringar i marknaden behöver tas hänsyn till. Företag måste kanske nu mer än någonsin söka ledare som inte bara kan fatta strategiska beslut utan också anpassa sig till nya utmaningar på ett smidigt sätt. Det handlar om att hitta de som har både erfarenhet och den flexibilitet som krävs för att leda genom förändring.

3. Samspel och tydliga roller: grunden för ett presterande team

Inom företag är det lika viktigt att skapa team där alla förstår sina uppgifter och hur de kan bidra till helheten. Executive search-firmor likt oss på Ants kan hjälpa till att bygga dessa team genom att rekrytera ledare som inte bara styr, utan som också förstår hur de ska maximera varje medarbetares potential. Ett välbalanserat team med tydliga roller kan, liksom ett OS-lag, nå långt utöver vad som förväntas.

4. Bygga en hållbar strategi: ledarskap för långsiktig framgång

För att nå långsiktig framgång kräver hållbar företagsutveckling en genomtänkt strategi och långsiktiga mål. Hösten innebär för många företag en tid att reflektera över sina framtida behov och säkra den kompetens som krävs för att möta morgondagens utmaningar. Det här är inte en tid för enbart snabba lösningar, utan snarare för att investera i ledare som kan driva långsiktig förändring och innovation. Genom att samarbeta med en executive search-firma kan företag säkerställa att de rekryterar för framtiden, inte bara för nuet.

5. Ledarskap som inspirerar: att skapa en vinnande kultur

Ett framgångsrikt team består inte bara av tekniska färdigheter utan också ledare som kan motivera och inspirera till att prestera på topp. På samma sätt är det viktigt för företag att hitta ledare som inte bara har rätt kompetens, utan som också kan bygga en stark och inkluderande kultur. När ett team känner sig inspirerat och sett, kan de åstadkomma stora saker – både på pingis- och kontorsbordet.

Dags för en ny rekryteringsstrategi

Nu när sommaren övergår till höst, och jag men även kanske du förbereder dig för nya utmaningar, vill jag uppmuntra att reflektera över hur vi kan implementera dessa fem nyckelfaktorer i våra egna organisationer. Att investera i rätt ledare nu kan vara avgörande för framgångar redan efter årsskiftet men framförallt på längre sikt. Med rätt strategi, samspel och ledarskap kan ditt företag nå nya höjder genom att bygga starka, presterande team och det börjar med rätt rekrytering. Vi på Ants Executive Search kommer gärna i kontakt med dig om du vill få vägledning i din nästa rekrytering och hitta rätt ledare för dig under hösten.

Författare

Executive search konsult

Jonas Claesson

Senior Digital Marketing & TA Consultant

jonas.claesson@ants.se Linkedin

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med IT-rekrytering, Executive Search eller HR Tech!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

Läs mer