Sedan Augusti har det börjat hela 16 (!) nya researchers hos oss på Ants. Superkul med så många nya kollegor tycker vi! Den första veckan när du är ny hos oss består alltid av en onboarding där du får gå igenom arbetets alla delar. Se Vilma och Henrik berätta om sin första vecka hos oss på Ants i videon nedan.

 

Joakim från PWC och Emma från Ants pratar om mätbarhet i rekrytering.

I början av mars besökte ANTS organisationen National Skill Development Corporation (NSDC), på deras huvudkontor i Delhi. Bakgrunden till besöket är att NSDC har tagit del av IT & Telekomföretagens rapport om att Sverige år 2022 kommer att ha en brist på 70 000 IT-specialister. Därefter har NSDC skrivit under ett MoU  (Memorandum of Understanding) med Stockholms handelskammare som syftar till ett vidare samarbete om hur Indien och Sverige kan samarbeta med att rekrytera IT-specialister som är intresserade av en karriär inom Sveriges IT-bransch.

Tillsammans med IT & Telekomföretagen, Stockholms handelskammare och Kunskapsskolan besökte vi därför NSDC:s huvudkontor i Delhi för att diskutera utformning och omfattning av hur ett samarbete skulle se ut. Målet med projektet är att hitta en projektmodell och bygga en plattform som ska underlätta för företag att rekrytera IT-specialister direkt från Indien.

I dagsläget har vi påbörjat ett pilotprojekt med inblandade parter, för att hitta en fungerade ansökning- och screeningprocess. Vi håller er uppdaterade på en spännande fortsättning! Ta del av vår resa till Delhi och lyssna till några deltagare i filmen nedan.

 

Aran på Ants förklarar allt ni behöver veta om GDPR.

Rebecka och Ender pratar om serach i veckans blogg. Vad är egentligen bra att tänka på när vi searchar efter kandidater?

Ants-Vloggen

Ants Tech Recruiters är specialister. Som specialist är det många som är intresserade av att höra vad vi har att säga om hur man idag bygger en framgångsrik techavdelning. Därför har vi en pågående satsning att sprida våra tankar i Vlogg-format.  Vi ser även till att få med intressanta personer från andra organisationer som bidrar med sina perspektiv. Vi kommer bland annat sprida kunskap om föräldraledighet och vad som är viktigt att tänka på när man kommer tillbaka igen. Hur det är att ha samt vara mentor till en kollega samt vad GDPR är.

Håll utkik och följ Ants-Vloggen!

Missa heller inte vårt Podd-format.

Här ser ni Louise och Aran på Ants som pratar om hur det är att rekrytera till konsultbolag.

Joakim från PWC och Emma från Ants pratar om mätbarhet i rekrytering, någonting som vi på Ants brinner för.

Joakim från PWC och Emma från Ants pratar om chatbot i rekryteringssyfte.

Joakim från PWC och Emma från Ants pratar om att använda chatbot i rekryteringssyfte.

Carl-Johan och Emma från Ants berättar om tips för att undvika att rekrytera med magkänsla.

Sofia Odéen och Elin Filipp pratar om tips och vanliga fallgropar när man rekryterar internationellt.

Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️


    Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.