I april 2017 såldes IT-supportbolaget Ants IT till byBrick. All verksamhet och alla anställda fortsatte precis som tidigare. Fördelarna är att man lättare kommer kunna hantera alla åtaganden och arbetstoppar då Ants IT och byBrick tillsammans har mer resurser än var och en för sig.

Det innebär att Ants IT och Ants – Tech Recruiters nu går skilda vägar. Ants – Tech Recruiters lever vidare i det nuvarande formatet. Samma entreprenörer sitter vid rodret och på samma adress som tidigare.

Hugo Leichsenring och Carl-Johan Hamilton, som grundat och driver Ants-bolagen är positiva till förändringen och möjligheten till ökad fokus på Ants- Tech Recruiters.

”Vi är mycket glada att kunna fokusera fullt ut på Tech Recruiters. Speciellt glada är vi att varumärket vi byggt upp i Ants IT fortsätter att leverera IT-support i Stockholm och att alla anställda verkar glada och entusiastiska kring sin fortsatta resa tillsammans med byBrick.”

 

Till Ants IT

Ants mission är att bidra till tillväxt genom att minska kompetensbristen inom IT. Vi är doers. Vår handling formar framtiden och våra värderingar genomsyrar allt vi gör.

Show Heart. Succeed Together. Be the Future.

Nu är vi på Ants tillbaka efter några härliga dagar i soliga Barcelona. Med många nya anställda och mycket som händer i företaget blev det stort fokus på team-building, konsultmässighet och innovation, med våra värderingar som utgångspunkt. Framför allt hade vi mycket intressanta diskussioner i solen .Dessa mynnade ut i många idéer och nya spännande projekt.
När vi inte jobbade besökte vi bland annat Parc Güell, där vi körde frågesport och tittade på Gaudis verk. Vi fick också möjligheten att upptäcka stadskärnan och besöka La Boqueria, den välkända marknaden vid La Rambla. På kvällarna avnjöts tapas i mängder och helgen avslutades i strålande sol på stranden innan det var dags att bege sig till flygplatsen.

Med rödbrända näsor och ny härlig energi är vi hemma, laddade för nya utmaningar och en spännande framtid för Ants!

Ants besöker PVD

För ett tag sedan besökte Ants vice VD Carl-Johan Hamilton tillsammans med två av våra rekryterare, Emma Forsberg och Elin Filipp,  Personalvetarnas Dag (PVD) för en Workshop i IT-rekrytering. Tillsammans med ett gäng taggade studenter körde vi ett case med fokus på hur man attraherar IT-kompetens. Många intressanta diskussioner och kreativa lösningar presenterades och tre studenter kammade hem storvinsten i form av bubblande förfriskning.

Efter Workshopen besökte vi PVDs Gasque där vi från Ants hade möjligheten att över en god middag få mingla med studenterna. Många intressanta samtal om IT, rekrytering och andra HR frågor fördes under kvällen och Elin säger att ”Det var en väldigt lyckad kväll och kul att mingla med studenterna och höra mer om hur de ser på arbetslivet och en eventuell framtid inom IT”.

Logo Ants IT och Logo Ants - code at heart

Uppdelning av Ants två delar kommer att ske. Under april kommer Ants IT, som är delen av Ants som jobbar med support, gå samman med byBrick. All verksamhet och alla anställda kommer fortsätta precis som tidigare. Fördelarna är att man lättare kommer kunna hantera alla åtaganden och arbetstoppar då Ants IT och byBrick tillsammans har mer resurser än var och en för sig.

Det innebär att Ants IT och Ants – code at heart nu går skilda vägar. Ants – Code at heart kommer leva vidare i det nuvarande formatet. Samma entreprenörer kommer sitta vid rodret och på samma adress som tidigare.

Hugo Leichsenring och Carl-Johan Hamilton, som grundat och driver Ants-bolagen är positiva till förändringen och möjligheten till ökad fokus på Ants- Code at heart.
”Vi är mycket glada att kunna fokusera fullt ut på Code at Heart. Speciellt glada är vi att varumärket vi byggt upp i Ants IT nu lever vidare och att alla anställda verkar glada och entusiastiska kring sin fortsatta resa tillsammans med byBrick.”

Kickoff med Ants fick starta året!

Kickoff Ants 2017

Under förra veckan gick Vice VD Carl-Johan Hamilton igenom de mål vi satt upp för året. 2017 kommer bli väldigt spännande för Ants – Code at heart. I och med att vi växer väldigt mycket innehöll dagen även av en workshop där vi diskuterade våra värdeord. Emma på Ants höll också i en förleäsning kring nya möjligheter inför framtiden. Vi diskuterade hur vi ser på dem samt hur vi använder oss av dem i vårt dagliga arbete. Vi avslutade sedan dagen med att äta en trevlig middag tillsammans.

Stort tack alla för en riktigt trevlig kickoff!

Rätt intervjuteknik är viktigt inom rekryteringsbranschen. För några veckor sedan höll våra rekryteringskonsulter, Emma och Stefan, en utbildning i kompetensbaserad intervjuteknik. Utbildningen ägde rum hos vår kund Active Solution. Det var en härlig förmiddag där teori blandades med praktik som gav upphov till många intressanta diskussioner.

”Den utbildning vi gjorde tillsammans med Active Solution ger dem verktyg för att själva kunna stärka sin intervjuteknik i rekryteringsprocessen. Utbildningar är ett bra sätt för oss att kunna erbjuda våra kunder mervärde” – Stefan Furne

Utbildning i intervjuteknik

 

Ants Vice VD som jurymedlem i personalvetar SM tillsammans med vinnarna

Vår Vice VD Carl-Johan Hamilton tillsammans med vinnarna av personalvetas SM

 

Personalvetar-SM gick av stapeln för någon vecka sedan. Vår Vice VD Carl-Johan Hamilton vara en del av juryn till Personalvetar-SM tillsammans med Business Sweden och Oriflame Costmetics. Årets tema var Global HR, vilket var en klurig utmaning. Men de tävlande visade på goda kunskaper och kreativitet i sina lösningar. Det blev två lyckade dagar där studenternas kompetens fick möta näringslivets utmaningar inom HR.

Vi på Ants – Code at Heart tackar för att vi fick vara med som en del av juryn och önskar alla som deltog lycka till i framtiden!

Frågan är inte hur man blir bäst utan varför

Vi tar inte in färdiga experter. Vill du jobba hos oss är inte det viktiga vad du kan idag utan hur starkt ditt engagemang är. Vårt krav är att du delar vår uppfattning om att just engagemang är en självklar del i att trivas på jobbet.

Just nu söker vi fler personer till vårt härliga rekryteringsteam! Vi söker även studenter som vill jobba extra med rekrytering under sina studier.

Läs mer på våra lediga jobb eller se mer av vår kultur på vår Instagram.

Så här beskriver vår duktiga kollega Ulrika sitt jobb

”Researcher, headhunter, rekryteringsassistent eller talent acquisition, ja det kan användas många ord för att beskriva mitt jobb på Ants. Mitt namn är Ulrika och det jag gör är att hjälpa min kund ATG att hitta lämpliga kandidater genom olika sökverktyg. Jag skulle beskriva mitt jobb som varierande, lärorikt och roligt då vi är ett socialt och trevligt team på Ants med många likasinnade personer.

Kanske blir du eller någon du känner min nästa kollega? Vi vill växa och bli fler så ansök om du vill få en bra språngbräda in i karriären.”

-Ulrika Forsgren, TA-konsult på Ants

Ants Tech Recruiters på kickoff i Öregrund

Härlig stämning på kickoff i Öregrund

För några veckor sedan hade Ants rekryteringsteam kickoff. Vi åkte till Öregrund för att bo på det idylliska Hotell Floras trädgård. Under de dagarna vi var där hade vi gott om tid att avhandla olika ämnen som verksamhetens utveckling och agila metoder för rekrytering.

Förutom workshops hade vi även aktiviteter i teambuildningsyfte där vi tävlade i diverse grenar. På kvällen hade vi en gemensam middag. De som ville badade även badtunna.

Stort tack alla för två riktigt trevliga och givande dagar i Öregrund!

 

 

Sommar!

Glad sommar!

Efter en rekordvår med många tillsättningar är det nu dags för oss på Ants att ta sommarledig och vila upp oss inför hösten. Vi önskar alla våra medarbetare, kunder, kandidater och följare glad sommar!

Under den första halvan av 2016 har vi tillsatt 79 tjänster och efter sommaren väntar nya utmaningar för vårt konsultgäng. Ifall du efter sommaren är ute efter ditt drömjobb eller din drömkandidat så vill vi gärna vara med och göra det möjligt.

… men till dess önskar vi en trevlig semester!

Ants Tech Recruiters var på besök under Almedalsveckan

Ants – code at heart på Almedalsveckan

 

Nu har den 38e veckan i Almedalen avslutats och vi är tillbaka i Stockholm efter några intensiva dagar i Visby. Ants fanns representerade under hela veckan. Inte minst av vår VD Hugo Leichsenring och vår vVD Carl-Johan Hamilton som åkte dit redan i början på veckan.

Förutom mingel och middagar deltog Carl-Johan i seminariet ”Utan företag ingen integration”  (LÄNK). Hugo, som är aktiv i Företagarnas styrelse, spenderade veckan tillsammans med dem. Företagarna hade ett välfyllt schema och en stor närvaro online. Günther Mårder, Företagarnas VD, vann priset för Årets digitala kommunikatör.

Elin från Ants hade en positiv upplevelse av Almedalen

Majoriteten från Ants var inte där för att anordna föreläsningar utan för att lyssna. ”Det var min första gång på Gotland men förutom att det var trevligt så var det väldigt givande att ta del av alla intressanta samtal och seminarium” säger Elin från Ants som var där onsdag-fredag.

Hon fortsätter att berätta. ”Man kunde se att det fanns trender i vilka ämnen som avhandlades under veckan och det fanns mycket som handlade om integration och om digitalisering vilket verkligen är passande utifrån vad Ants jobbar med”.

Skärmklipp

Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

    Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.