Rekryteringskonsult

Rekryteringskonsult anlitas allt oftare i samband med rekrytering. En rekryterare eller specialist på rekrytering blir en självklarhet när konkurrensen om talangerna hårdnar.

Ants rekrytering

Rekryteringskonsult från Ants är en trygg lösning i dagens konkurrens om specialister. Som rekryteringskonsult på Ants är du erfaren inom IT-rekrytering. Ants Tech Recruiters är specialister på techrekrytering. Kompetensbristen är allra tydligast inom tech och våra rekryterare blir snabbt vana att hantera de tuffaste rollerna. Rekryterare i allmänhet söker sig ofta till roller som de vet att de har förutsättningar att gå i mål med. Många tar betalt för resultat och då gäller ofta att minska insatsen på varje uppdrag och som rekryteringskonsult se till att man ändå kan komma i mål med rollen.

Ants rekryteringskonsult är formad i en annan anda. Redan från start bestämde vi oss för att vi skulle söka oss mot utmanade roller och agera där kompetensbristen är som störst. Att varje rekrytering sker med avsikten att gå i mål med rollen. Det gör att rekryterare på Ants har tillgång till fler verktyg och metoder än andra och att man är redo att göra vad som krävs.

Rekrytering Göteborg

Rekrytering tillsammans med kund

Rekryteringskonsult från Ants jobbar alltid nära sin kund. Ofta på plats hos kunden och alltid med en förväntan av ett agilt samarbete. Komplexiteten är stor inom techrekrytering och för att fullt ut förstå förutsättningarna krävs att man träffas regelbundet digitalt eller fysiskt och stämmer av kravprofil, målgruppsanalys och kommunikationsstrategi. Ants jobbar alltid datadrivet vilket också underlättar samarbetet då datan ofta pekar på vilka justeringar som kan leda till bättre resultat.

Rekryteringskonsult bör behärska alla delar av rekryteringsprocessen. Men för IT-rekrytering är search den som metod som rekryterare verkligen behöver behärska fullt ut. Techrekrytering verkar där bristen på talanger är som störst och då är search den enda kanal som fungerar fullt ut för att få kontakt med rätt talanger. Rekryterare behöver både jobba sofistikerat med search men även vara beredda på att jobba hårt. Det är en kombination av strategi och operativt arbete som krävs för att nå ända ut. En rekryteringskonsult bör även tidigt i processen kunna påvisa datadrivet att de insatser som görs för en specifik roll når ända fram till rätt kandidater och målgrupp.

Rekryteringsspecialist inom tech

Rekryterare används allt oftare inom techrekrytering. Ett rekryteringsbolag som specialiserar sig på IT-rekrytering och rekrytering inom tech formar metoder och arbetsmodeller som svarar upp mot de utmanande förutsättningar som råder. Kompetensbristen inom tech växer sig allt större och då behöver man helt enkelt hjälp att hitta rätt talanger. Rekryteringskonsulter som just specialiserar sig på techrekrytering blir också allt fler. Tidigare var rekryterare klart mer tillbakalutade i sitt arbetssätt. Men talent acquisition har sedan länge påvisat behovet av att verkligen nå ut till talangerna.

Läs mer om Ants IT-rekrytering

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.