#sverigebehöverkodarna

Justin Phelps och Tayyab Shabab är två stjärnor inom tech som senaste tiden har fått stor uppmärksamhet. Tyvärr är det inte tal om något nytt intressant projekt utan för att de båda har fått vara representanter för hur orimliga Sveriges regler och processer för arbetskraftsinvandring ser ut idag.

Även om Justin och Tayyab fall är väldigt talande så är de bara en liten del av alla personer som drabbas av detta. När Centrum för rättvisa granskade 450 pågående och avslutade utvisningsärenden från Migrationsverket visade det sig att åtskilliga utvisningsfall grundar sig på bagatellartade fel och misstag, med svagt eller obefintligt rättsligt stöd.

Det kan vi inte på något sätt acceptera! Förutom vad det innebär för de personer som blir drabbade så medför det att eftertraktade, skattebetalande, kompetenta personer försvinner från Sverige.

Jag som dagligen jobbar med frågan om hur man hittar de bästa IT-specialisterna upplever att fler och fler företag har börjat söka sig utanför Sveriges gränser för att kunna fylla sitt behov av kompetens. Internationell rekrytering kan verkligen inte beskrivas som problemfritt idag och ännu mindre framöver när reglerna skärps. Det är dags att vi kraftsamlar för att stoppa detta!

Långsiktigt kommer de bristande förutsättningarna för arbetskraftsinvandring påverka attraktionskraften för den Svenska techsektorn, både när det kommer till att starta företag men även för de som överväger att flytta till Sverige.

För det är precis som Breakit skriver, #sverigebehöverkodarna.

Läs Centrum för rättvisas rapport

computer-1245714_960_720

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret om du är i behov av IT-rekrytering eller har andra frågor.
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 


  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️


   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.