Lär känna Mathilda & Samuel

 

Idag får ni lära känna våra konsulter Mathilda som arbetar med Employer Branding och Samuel som är Talent Acquisition Konsult på djupet.

 

 

Vad fick er intresserade av att börja jobba på Ants?

 

Mathilda – Jag lockades av konsultrollen att få se många olika arbetsplatser och jobba på olika roller på olika stora företag. Sen hade jag en kompis som jobbade på Ants sen innan som hade pratat väldigt gott om Ants och kollegorna här, och hon hade helt rätt! Kollegorna är det bästa med Ants ❤

Samuel – När jag fick höra att man på Ants arbetade som konsult, och fick vara ute hos olika kunder av olika storlek och i olika branscher, samtidigt som den interna kommunikationen och vänskapen var så stor och härlig! Detta kändes som en fantastisk kombination av att arbeta som konsult och ändå ha sina stabila konsultkollegor att lära sig av!

 

Vad gör ni i er roll på Ants?

 

Mathilda – Jag har en delad roll, 50% som Talent Acquisition Consultant och 50% som Employer Branding Consultant. I min roll som Employer Branding Consultant jobbar jag en del med vår egen Employer Branding så som besök på olika Universitet där jag får träffa studenter inom bland annat Personal och arbetsliv och det är alltid givande! Sedan jobbar jag med content på sociala medier, rundabordsamtal vi håller för chefer inom HR och Tech samt det TechRekCommunity som vi på Ants vill bygga!

Samuel – Jag arbetar som Talent Acquisition Consultant i Stockholm, vilket innebär att jag ansvarar för och driver hela rekryteringsprocessen framåt ute hos kund. Detta innebär att jag får göra allt från att jag kontaktar kandidater genom LinkedIn, tips och liknande till att jag bokar in intervjuer och tar referenser.

 

Vad är det bästa med att jobba på Ants?

 

Mathilda – Det absolut bästa med Ants är mina kollegor! Så sjukt härligt gäng med god stämning, man kan alltid få hjälp om man behöver eller luncha om man har kunder med kontor nära varandra. Sen är det också alltid lika kul att ses på dom aktiviteterna vi har, vi ska till exempel ha 5-kamp på Grönan snart som jag ser fram emot.

Samuel – Kollegorna! Solklart svar på denna fråga, då mina kollegor på Ants är de bästa kollegorna jag haft, och även var en del till varför jag blev intresserad av att arbeta på Ants. Det känns som att vi är närmre varandra än vad många som sitter på samma kontor är, detta med allt från att vi chattar med varandra på daglig basis till att vi gör sjukt roliga saker tillsammans. Ett exempel på det var för någon vecka sedan när vi åkte på en konferens till Prag tillsammans!

 

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för er?

 

Mathilda – Tänkte först säga att jag har ingen ”vanlig” arbetsdag haha. Men det varierar väldigt mycket dels beroende på om jag är hos kund eller internt men också hur det ser ut i pipen och rekryteringsprocessen hos kund samt vad som behöver mest uppmärksamhet och tid av mina interna uppgifter.

Samuel – Det roliga med detta är att min vanliga arbetsdag varierar beroende på vilken kund jag sitter hos. Men till exempel så kan den börja med att jag kommer in och äter frukost tillsammans med kollegor från kunden för att sedan gå över aktuella kandidater i processen och tillsammans med en kollega (TA Manager) från Ants hålla i möten med rekryterande chefer. Sedan innebär arbetet alltid att jag får leta upp duktiga utvecklare och kandidater genom att vara så kreativ som möjligt för att hitta nya och spännande sätt att hitta just rätt guldklimp.

 

Vilken är den mest intressanta rollen ni suttit på och varför?

 

Mathilda – Den mest intressanta rollen jag suttit på va faktiskt inte en tech roll, som är vår vanliga nisch, utan en Sales Manager roll inom Nuklear Medicin. Branschen och produkten var otroligt häftig och den här personen skulle starta upp företagets säljavdelning i Tyskland i princip från scratch så den va väldigt spännande att sitta på samtidigt som den va väldigt utmanande eftersom den var så specifik. Men desto mer nöjd blev jag när vi tillsatte den!

Samuel – Den mest intressanta rollen som jag har suttit på måste nog vara en som jag sitter med just nu idag, en Utvecklingschef. Detta då denna roll innebär att jag får prata med så otroligt duktiga och entreprenöriella människor. Både häftigt att få höra deras inspirerande och roliga resor och erfarenheter samtidigt som jag själv lär mig otroligt mycket av att rekrytera dessa, mer seniora, profiler.

 

Vilket är ditt bästa minne från tiden på Ants?

 

Mathilda – Bästa minnet på Ants… Finns många att välja mellan men får nog ändå landa i en av kvällarna på vår resa till Prag nu i maj. Vi var ett ganska stort gäng som lyckades få plats på samma ställe efter middagen och började leka lekar runt bordet. Slutade med att jag skrattade så jag grät!

Samuel – Haha! Mitt bästa minne.. Ja, svårt att välja här. Men det måste nog sluta i en av alla fantastiska aktiviteter som jag har gjort med mina kollegor efter arbetstid. Mer specifikt så väljer jag nog när det var ett toppengäng som hade planerat en aktivitet där vi fick komma in i Chokladfabrikens lokaler för att få tillverka våra alldeles egna praliner! Hade sjukt trevligt och var kul att få komma hem med praliner som man hade gjort alldeles själv! ????

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.