Lär känna Ana och Ebba

Ana och Ebba är två av våra grymma Talent Acquisition Consultants i Stockholm som jag passade på att fånga upp under lunchen för att ställa lite korta frågor.

 

Hur trivs ni på Ants hittills?

Ebba – Jag trivs väldigt bra på Ants! Jag har jobbat i 7 månader nu och jag känner att jag har kommit in bra i rollen som Talent Acquisition. I mina olika uppdrag har jag fått testa på allt från Facebook-kampanj till att få testa värmekameror, vilket känns väldigt spännande.

Ana – Jag trivs väldigt bra! Har efter närmare 7 månader på Ants verkligen kommit in i min roll och fått prova på att rekrytera olika roller för olika företag vilket har varit både kul och givande.

 

Vad är det bästa med att jobba på Ants?

Ebba – Helt klart alla kollegor. Det är alltid roligt att komma till jobbet! På Ants finns det även möjligheter att få testa på olika idéer och det tycker jag är väldigt roligt. Det finns förtroende och stöd från alla led i organisationen, vilket gör Ants till en grym arbetsplats!

Ana – Det bästa är att man får vara kreativ i sitt arbete och får möjlighet att prova nytt. Det ges verkligen utrymme att få engagera sig i sådant man själv brinner för och man har kollegor som tror och pushar för ens idéer.

 

Hur kommer det sig att ni ville jobba inom IT-rekrytering?

Ebba – Jag har alltid haft ett intresse för IT och rekrytering, vilket gjorde valet ganska enkelt. Jag tycker att det är kul med lite utmaningar i jobbet och det är spännande att få träffa alla utvecklare som gör coola produkter. Man lär sig något nytt varje dag inom IT/Tech! I sociala sammanhang är det roligt att kunna briljera lite med kuriosa om t ex hur kommunikationen fungerar i en kamera. Hur många vet det liksom?

Ana – Jag visste att jag ville jobba med rekrytering på något sätt men fastnade för just IT-rekrytering när jag insåg vilken bred och snabbföränderlig bransch det faktiskt är.

 

Om ni skulle vara grymma programmerare, vad skulle ni utveckla då?

Ebba – En app för min kyl som berättar när allt går ut, vad som finns i kylen och ger recept på vad jag kan laga baserat på nuvarande ingredienser i kylen. Den kan även beställa direkt från Mathem och blir en smart kyl.

Ana – Önsketänkande hade jag nog utvecklat en robot som kan assistera mig i allt möjligt. Speciellt kunna göra alla tråkiga saker som jag själv inte vill göra.

 

Över till lite snabba frågor.

Vilken är den coolaste saken ni äger?

Ebba – En machete från Kuba.

Ana – Min telefon, tråkigt men sant. Vad skulle man göra utan google, karta, kalender, meddelanden, kamera, bank och övriga appar var man än går? Allt samlat i en liten teknikpryl som får plats i handen liksom, hur coolt?!

 

Om ni inte skulle vara Ebba och Ana i Stockholm, vart skulle ni bo då?

Ebba – Då skulle jag troligtvis vara Ebba som bor i Peru med mina alpacas.

Ana –  Skulle nog bosätta mig på Bali, bara leva nära en fin strand och äta mängder av färsk frukt varje dag.

 

Sista frågan! Om ni hamnar på en öde ö och bara får ta med en sak, vad skulle det vara?

Ebba – Jag skulle ta med mig Bear Grylls, äventyraren som varit med i ’’Man vs. Wild’’. Han vet hur man överlever i olika extrema situationer och miljöer.

Ana – En vän att fördriva sista tiden i livet med. Har hört att hon Ebba ska vara rätt kul att umgås med.

 

/ Leon Judovic

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.