Lär känna Amanda och Aran

Idag har jag fått komma närmre Amanda & Aran som arbetar som Talent Acquisition Managers på Ants. 

 

Varför har ni valt att jobba på Ants?


Amanda – Jag valde Ants för att jag ville jobba med rekrytering men inte lockades av tävlingar och provision som många andra företag inom branschen har. Jag lockades även av IT-nischen och ville lära mig mer om den branschen. Väl på första intervju kände jag ganska snabbt att det här var ett ställe för mig!


Aran – Jag fick tips om Ants av en studiekamrat som redan jobbade på Ants. Jag kunde inte särskilt mycket om IT-branschen sedan innan men tyckte att nischen och att upplägget med att vara konsult på plats hos olika kunder lät spännande. Vidare såg jag att bolaget hade en stark tillväxt vilket var lockande.

 

 Vad är det bästa med att jobba på Ants?


Amanda – Man måste ju säga kollegorna, klyschigt men sant! Man har inte en tråkig stund med någon av dom! Sedan gillar jag verkligen, precis som Aran, att man får vara med att utveckla och driva bolaget framåt.


Aran – Organisationskulturen. Här uppmuntras alla medarbetare att bidra till organisationen och affären, oavsett om du jobbat här en kortare eller längre tid. Medarbetare får utrymme att ta ansvar snabbt vilket är väldigt roligt. Jag känner själv att jag utvecklat otroligt mycket på mina 2,5 år på Ants. Vidare är det en platt organisationsstruktur vilket gör att det inte tar lång tid mellan att en idé kläcks och att den förverkligas. Viljan att innovera och bli bättre finns ständigt närvarande.

 

 

Hur kommer det sig att ni sökte er till rollen som Talent Acquisition Manager?


Amanda
– Jag ville vara involverad på en mer strategisk nivå. Både gällande helhetsperspektivet över rekryteringsprojekten men även att få en större inblick i Ants som organisation. Sedan ville jag utveckla mitt ledarskap.


Aran – Det lockade mig att ha ett mer övergripande ansvar för rekryteringsprojekt och få arbeta mer strategiskt gentemot våra kunder. Alla kunder är olika och har olika utmaningar, därför utmanas jag ständigt att felsöka och förbättra processer.

 

 

Om ni skulle utveckla en app som ska lanseras imorgon, vad skulle ni utveckla då?


Amanda
– Jag tror jag har färre än 10 appar i min telefon och känner inte att jag saknar någon. En blandning av ålderstecken och fantasilöshet! Jag hör ju till de som säger ”Så länge jag kan ringa och sms:a..”


Aran – 
En app som visar lediga platser på uteserveringar med sol. När solen är framme så slipper man gå runt och slösa tid på att leta på fel ställe.

 

 

Över till lite snabba frågor.

 

Vad gör er glada?

Amanda – Folk som drar av ett riktigt bullrigt skratt från magen. Kanske även när det minst lämpar sig.


Aran – En ordvits som behöver lite tid att sjunka in, man vill få den där ”jaaaha nu fattar jag-upplevelsen”.

 

 

Har ni någon okänd talang?

Amanda – Jag är extremt bra på att rappa på norska!


Aran – Talang vet jag inte men det är inte många som slår mig i schack.

 

 

Sista frågan! Vem skulle spela huvudrollen i filmen om era liv?


Amanda
– Som yngst i syskonskaran tror jag att tjejen som spelar ”Lotta på bråkmakargatan” skulle göra sig bra.


Aran – Fares Fares (älskar Jalla Jalla och Kopps)

 

/ Léon Judovic

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.