Första tiden på ANTS med två av våra researchers


ANTS växer och det tycker vi är jättekul! Hösten har präglats av onboardning och att välkomna våra nya kollegor. Vi tog chansen att fråga Elin Welin-Berger och Stina Jansson hur de upplevt sin första tid på ANTS. Här kan ni läsa deras tankar
.

Elin:
Min första tid på Ants har varit mycket lärorik, utvecklande och rolig. Något som jag uppskattar och som jag värdesätter är välkomnandet som jag fick. Jag har sedan dag ett känt att jag alltid kan fråga vem som helst om vad som helst vilket jag uppskattar otroligt mycket. Jag har därmed inte dragit mig för att fråga vilket jag ser är till stor fördel för att mitt kommande arbete ska bli så effektivt som möjligt. Jag började på ANTS med två till, vilket jag tycker var roligt. Vi kunde fråga varandra om saker och det kändes skönt att ha andra som var nya med en själv.

Den första veckan var en introvecka vilket innebar mycket information, nya program samt system att sätta sig in i. Min första kund var Futurniture och det var där jag hade mitt första kunduppstartsmöte där vi gick igenom vilken roll som de sökte och vilka kompetenser som personen skulle inneha.

Stina:
Min första tid har varit helt grym, spännande, rolig, händelserik och samtidigt läskig! Jag har känt mig osäker på att jag gör rätt, och det har vart läskigt att skicka inmails, lägga ut annonser och skicka fram kandidater. Men jag har hela tiden haft mina rekryteringskonsulter att bolla med som stöttat mig precis så mycket som jag behövt. Dessutom har jag många andra kollegor, bland annat min mentor, som stämmer av med mig hur det går och om det är någonting som inte känns bra, vilket har varit jätteskönt!

Onboardingen var bra, jag fick en bild av vad arbetet innebär, vad jag ska göra om dagarna och jag fick prova att börja både searcha, skriva inmails och annonser. Jag fick dessutom feedback på det direkt vilket var super. Vi var även på studiebesök hos en av kunderna där jag kände att vi fick en större förståelse och mer praktiskt se hur och vad man faktiskt gör.

 

Elin och Stina var båda snabba i sina projekt och fick sin första tillsättning på bara ett par veckor. Vi frågade hur det var att få sin första tillsättning

Elin:
Processen flöt på bra och det blev tillsättning efter 5 veckor vilket var roligt. Dagen efter kandidaten skrivit på kontraktet, hade jag och min rekryteringskonsult Frida möte med Futurniture och de var glada och nöjda med samarbetet vilket kändes mycket roligt och gav mersmak till att ta sig an nya uppdrag.

Stina:
Det var väldigt roligt, det är ju den stora anledningen till att vi sitter hos kund, att kunna hjälpa dem med att tillsätta kandidater. Så att få möjlighet att känna den känslan så tidigt i arbetet var väldigt rolig och gav ytterligare inspiration att göra det lilla extra i mitt jobb varje dag. Tillsättningen var ett resultat av bra samarbete mellan mig och min rekryteringskonsult.

 

Vi avslutade intervjun med fem snabba.

 

Elin:
Kaffe eller te?
Kaffe

Hund eller katt?
Hund och katt

Backend eller frontend?
Backend

Matlåda eller äta ute?
Äta ute

Samsung eller Iphone
Iphone

Stina:
Kaffe eller te?
Båda, men måste jag välja så är det kaffe.

Hund eller katt?
Hund

Backend eller frontend?
Frontend

Matlåda eller äta ute?
Matlåda

Samsung eller Iphone?
Iphone, alla dagar

 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.