Ants till Skottland – Dag 3

Sista heldagen här på plats i vackra och soliga Edinburgh, och detta skulle nyttjas till fullo!

Dagen började med workshop i lite uppdelat format. Först satt vi i grupper och skrev upp ”worst case scenario” som researcher ute hos kund. Sedan gav man bort sitt problem (skönt va?) till en annan grupp som skulle presentera en lösning. Detta ledde till intressanta diskussioner, som alltid när det här härliga gänget börjar spåna och diskutera!

 

Efteråt körde vi en obligatorisk fika som hotellet anordnade för oss, något vi väntade på med spänning denna dag då gårdagen hade bjudit på laxsnittar och brownie. En kombination som ledde till många skratt. Dagens andra workshop gällde projekt över sommaren då en del kundprojekt går på paus över semesterperioden alternativt avslutas inför sommaren. Här körde vi på våra älskade post-it och brainstormade saker som kan göras om man har interntid över sommaren.

Efter detta var det lunch och efterlängtat ”hopp och lek”, vilket innebär fritid i denna vackra stad. Här delades den stora gruppen upp och olika aktiviteter stod på att göra-listan.

En grupp begav sig på upptäcktsfärd till ett berg nära staden. Detta fick vi lära oss var inte ett berg utan vulkanen Arthur’s Seat som skapat själva Skottland med sina utbrott och sedan slipats ner av en passerande glaciär. Utsikten över staden där uppifrån var härlig och i det fina vädret kom några tillbaka med lite brända näsor. Perfekt inför den begynnande sommaren.

 

Några av oss valde istället för att bestiga ett berg att gå under jord. Vi gick en guidad tur i stadens katakomber, som egentligen är gamla valv från en bro som byggts över, där en hel del historia finns. Stämningsfullt med levande ljus och historier om olaglig handel, whiskeytillverkning och bodysnatchers. Vi var ganska tacksamma för att vi inte valde att gå på guidningen som baseras på spökhistorier.

 

Edinburgh erbjuder även shopping för den som är intresserad, med fokus på det berömda varuhuset Primark hos oss Antsare. Några bestämde sig för att bara njuta av det fantastiska vädret i stadens Flower Gardens, som varit öppna för allmänheten sedan slutet av 1800-talet. Vilket kanske inte ska benämnas som ”bara” då även Skottarna själva var positivt överraskade av vädret.

De Harry Potter-intresserade passade på att gå förbi en souvenirbutik, caféet där J.K Rowling suttit och skrivit mycket av böckerna samt kyrkogården där hon sägs ha hämtat inspiration till karaktärerna. För inte kan det väl vara en slump att vi inom en liten radie finner Tom Riddler, Moody och McGonagall?

 

Middagen njöt vi av på Chopray, en thailändsk restaurang med takterrass med utsikt över stora delar av Edinburgh. Tre rätter klämde vi alla i oss innan vi anammade en av Skottarnas största utekvällar då måndagen var ledig för skottarna.

 

En fullspäckad dag med allt från jobb till mystiska katakomber och bergsbestigning, vad mer kan man önska?

 

/Mathilda Garte

 

 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.