Fem snabba med vår researcher Linda

Varför valde du att börja på Ants?

Jag började arbeta på Ants medan jag pluggade min sista termin på programmet för personal -och arbetslivsfrågor på Uppsala Universitet. Jag hade hört om Ants arbete med IT-rekrytering och tyckte att det lät som ett intressant jobb inom rekrytering, där man som konsult skulle få hjälpa olika företag i en utmanande bransch.  

Vad är din roll på Ants?

Som Talent Acquisition Consultant i Stockholm hjälper jag min kund med IT-rekrytering. Främst bygger jag en pipeline med kandidater genom search-arbete och nätverkande. Jag utformar kravprofiler och annonser, har telefonintervjuer, utför referenstagningar, administrerar och koordinerar rekryteringsprocessen.  

Vad har varit mest lärorikt under din tid här?

Det har varit lärorikt att möta företag som står inför olika utmaningar med rekrytering. Jag utvecklas hela tiden när jag hjälper till i processen och får erfarenheter från olika typer av företag. 

Vad möter du för utmaningar i din roll?

På grund av bristen på utvecklare är IT-branschen kandidatens marknad. En utmaning blir därför att arbeta mycket proaktivt och strategiskt med Employer Branding. 

Vad är roligast i din roll?

Det är roligt att arbeta i projektform och att i konsultrollen få möjligheten att hjälpa olika kunder. Det roligaste är ju såklart när det blir tillsättningar! 

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 

  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.