Idag får ni lära känna våra konsulter Mathilda som arbetar med Employer Branding och Samuel som är Talent Acquisition Konsult på djupet.

 

 

Vad fick er intresserade av att börja jobba på Ants?

 

Mathilda – Jag lockades av konsultrollen att få se många olika arbetsplatser och jobba på olika roller på olika stora företag. Sen hade jag en kompis som jobbade på Ants sen innan som hade pratat väldigt gott om Ants och kollegorna här, och hon hade helt rätt! Kollegorna är det bästa med Ants ❤

Samuel – När jag fick höra att man på Ants arbetade som konsult, och fick vara ute hos olika kunder av olika storlek och i olika branscher, samtidigt som den interna kommunikationen och vänskapen var så stor och härlig! Detta kändes som en fantastisk kombination av att arbeta som konsult och ändå ha sina stabila konsultkollegor att lära sig av!

 

Vad gör ni i er roll på Ants?

 

Mathilda – Jag har en delad roll, 50% som Talent Acquisition Consultant och 50% som Employer Branding Consultant. I min roll som Employer Branding Consultant jobbar jag en del med vår egen Employer Branding så som besök på olika Universitet där jag får träffa studenter inom bland annat Personal och arbetsliv och det är alltid givande! Sedan jobbar jag med content på sociala medier, rundabordsamtal vi håller för chefer inom HR och Tech samt det TechRekCommunity som vi på Ants vill bygga!

Samuel – Jag arbetar som Talent Acquisition Consultant, vilket innebär att jag ansvarar för och driver hela rekryteringsprocessen framåt ute hos kund. Detta innebär att jag får göra allt från att jag kontaktar kandidater genom LinkedIn, tips och liknande till att jag bokar in intervjuer och tar referenser.

 

Vad är det bästa med att jobba på Ants?

 

Mathilda – Det absolut bästa med Ants är mina kollegor! Så sjukt härligt gäng med god stämning, man kan alltid få hjälp om man behöver eller luncha om man har kunder med kontor nära varandra. Sen är det också alltid lika kul att ses på dom aktiviteterna vi har, vi ska till exempel ha 5-kamp på Grönan snart som jag ser fram emot.

Samuel – Kollegorna! Solklart svar på denna fråga, då mina kollegor på Ants är de bästa kollegorna jag haft, och även var en del till varför jag blev intresserad av att arbeta på Ants. Det känns som att vi är närmre varandra än vad många som sitter på samma kontor är, detta med allt från att vi chattar med varandra på daglig basis till att vi gör sjukt roliga saker tillsammans. Ett exempel på det var för någon vecka sedan när vi åkte på en konferens till Prag tillsammans!

 

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för er?

 

Mathilda – Tänkte först säga att jag har ingen ”vanlig” arbetsdag haha. Men det varierar väldigt mycket dels beroende på om jag är hos kund eller internt men också hur det ser ut i pipen och rekryteringsprocessen hos kund samt vad som behöver mest uppmärksamhet och tid av mina interna uppgifter.

Samuel – Det roliga med detta är att min vanliga arbetsdag varierar beroende på vilken kund jag sitter hos. Men till exempel så kan den börja med att jag kommer in och äter frukost tillsammans med kollegor från kunden för att sedan gå över aktuella kandidater i processen och tillsammans med en kollega (TA Manager) från Ants hålla i möten med rekryterande chefer. Sedan innebär arbetet alltid att jag får leta upp duktiga utvecklare och kandidater genom att vara så kreativ som möjligt för att hitta nya och spännande sätt att hitta just rätt guldklimp.

 

Vilken är den mest intressanta rollen ni suttit på och varför?

 

Mathilda – Den mest intressanta rollen jag suttit på va faktiskt inte en tech roll, som är vår vanliga nisch, utan en Sales Manager roll inom Nuklear Medicin. Branschen och produkten var otroligt häftig och den här personen skulle starta upp företagets säljavdelning i Tyskland i princip från scratch så den va väldigt spännande att sitta på samtidigt som den va väldigt utmanande eftersom den var så specifik. Men desto mer nöjd blev jag när vi tillsatte den!

Samuel – Den mest intressanta rollen som jag har suttit på måste nog vara en som jag sitter med just nu idag, en Utvecklingschef. Detta då denna roll innebär att jag får prata med så otroligt duktiga och entreprenöriella människor. Både häftigt att få höra deras inspirerande och roliga resor och erfarenheter samtidigt som jag själv lär mig otroligt mycket av att rekrytera dessa, mer seniora, profiler.

 

Vilket är ditt bästa minne från tiden på Ants?

 

Mathilda – Bästa minnet på Ants… Finns många att välja mellan men får nog ändå landa i en av kvällarna på vår resa till Prag nu i maj. Vi var ett ganska stort gäng som lyckades få plats på samma ställe efter middagen och började leka lekar runt bordet. Slutade med att jag skrattade så jag grät!

Samuel – Haha! Mitt bästa minne.. Ja, svårt att välja här. Men det måste nog sluta i en av alla fantastiska aktiviteter som jag har gjort med mina kollegor efter arbetstid. Mer specifikt så väljer jag nog när det var ett toppengäng som hade planerat en aktivitet där vi fick komma in i Chokladfabrikens lokaler för att få tillverka våra alldeles egna praliner! Hade sjukt trevligt och var kul att få komma hem med praliner som man hade gjort alldeles själv! ????

Idag har jag fått komma närmre Amanda & Aran som arbetar som Talent Acquisition Managers på Ants. 

 

Varför har ni valt att jobba på Ants?


Amanda – Jag valde Ants för att jag ville jobba med rekrytering men inte lockades av tävlingar och provision som många andra företag inom branschen har. Jag lockades även av IT-nischen och ville lära mig mer om den branschen. Väl på första intervju kände jag ganska snabbt att det här var ett ställe för mig!


Aran – Jag fick tips om Ants av en studiekamrat som redan jobbade på Ants. Jag kunde inte särskilt mycket om IT-branschen sedan innan men tyckte att nischen och att upplägget med att vara konsult på plats hos olika kunder lät spännande. Vidare såg jag att bolaget hade en stark tillväxt vilket var lockande.

 

 Vad är det bästa med att jobba på Ants?


Amanda – Man måste ju säga kollegorna, klyschigt men sant! Man har inte en tråkig stund med någon av dom! Sedan gillar jag verkligen, precis som Aran, att man får vara med att utveckla och driva bolaget framåt.


Aran – Organisationskulturen. Här uppmuntras alla medarbetare att bidra till organisationen och affären, oavsett om du jobbat här en kortare eller längre tid. Medarbetare får utrymme att ta ansvar snabbt vilket är väldigt roligt. Jag känner själv att jag utvecklat otroligt mycket på mina 2,5 år på Ants. Vidare är det en platt organisationsstruktur vilket gör att det inte tar lång tid mellan att en idé kläcks och att den förverkligas. Viljan att innovera och bli bättre finns ständigt närvarande.

 

 

Hur kommer det sig att ni sökte er till rollen som Talent Acquisition Manager?


Amanda
– Jag ville vara involverad på en mer strategisk nivå. Både gällande helhetsperspektivet över rekryteringsprojekten men även att få en större inblick i Ants som organisation. Sedan ville jag utveckla mitt ledarskap.


Aran – Det lockade mig att ha ett mer övergripande ansvar för rekryteringsprojekt och få arbeta mer strategiskt gentemot våra kunder. Alla kunder är olika och har olika utmaningar, därför utmanas jag ständigt att felsöka och förbättra processer.

 

 

Om ni skulle utveckla en app som ska lanseras imorgon, vad skulle ni utveckla då?


Amanda
– Jag tror jag har färre än 10 appar i min telefon och känner inte att jag saknar någon. En blandning av ålderstecken och fantasilöshet! Jag hör ju till de som säger ”Så länge jag kan ringa och sms:a..”


Aran – 
En app som visar lediga platser på uteserveringar med sol. När solen är framme så slipper man gå runt och slösa tid på att leta på fel ställe.

 

 

Över till lite snabba frågor.

 

Vad gör er glada?

Amanda – Folk som drar av ett riktigt bullrigt skratt från magen. Kanske även när det minst lämpar sig.


Aran – En ordvits som behöver lite tid att sjunka in, man vill få den där ”jaaaha nu fattar jag-upplevelsen”.

 

 

Har ni någon okänd talang?

Amanda – Jag är extremt bra på att rappa på norska!


Aran – Talang vet jag inte men det är inte många som slår mig i schack.

 

 

Sista frågan! Vem skulle spela huvudrollen i filmen om era liv?


Amanda
– Som yngst i syskonskaran tror jag att tjejen som spelar ”Lotta på bråkmakargatan” skulle göra sig bra.


Aran – Fares Fares (älskar Jalla Jalla och Kopps)

 

/ Léon Judovic

Följ med bland annat Sophie, Mathilda, Simon med fler och se vad vi gör om dagarna och vilka roller som finns på Ants. Vi rekryterar just nu inför sommaren/ hösten. Läs mer om tjänsten och skicka din ansökan här.

Ana och Ebba är två av våra grymma Talent Acquisition Consultants som jag passade på att fånga upp under lunchen för att ställa lite korta frågor.

 

Hur trivs ni på Ants hittills?

Ebba – Jag trivs väldigt bra på Ants! Jag har jobbat i 7 månader nu och jag känner att jag har kommit in bra i rollen som Talent Acquisition. I mina olika uppdrag har jag fått testa på allt från Facebook-kampanj till att få testa värmekameror, vilket känns väldigt spännande.

Ana – Jag trivs väldigt bra! Har efter närmare 7 månader på Ants verkligen kommit in i min roll och fått prova på att rekrytera olika roller för olika företag vilket har varit både kul och givande.

 

Vad är det bästa med att jobba på Ants?

Ebba – Helt klart alla kollegor. Det är alltid roligt att komma till jobbet! På Ants finns det även möjligheter att få testa på olika idéer och det tycker jag är väldigt roligt. Det finns förtroende och stöd från alla led i organisationen, vilket gör Ants till en grym arbetsplats!

Ana – Det bästa är att man får vara kreativ i sitt arbete och får möjlighet att prova nytt. Det ges verkligen utrymme att få engagera sig i sådant man själv brinner för och man har kollegor som tror och pushar för ens idéer.

 

Hur kommer det sig att ni ville jobba inom IT-rekrytering?

Ebba – Jag har alltid haft ett intresse för IT och rekrytering, vilket gjorde valet ganska enkelt. Jag tycker att det är kul med lite utmaningar i jobbet och det är spännande att få träffa alla utvecklare som gör coola produkter. Man lär sig något nytt varje dag inom IT/Tech! I sociala sammanhang är det roligt att kunna briljera lite med kuriosa om t ex hur kommunikationen fungerar i en kamera. Hur många vet det liksom?

Ana – Jag visste att jag ville jobba med rekrytering på något sätt men fastnade för just IT-rekrytering när jag insåg vilken bred och snabbföränderlig bransch det faktiskt är.

 

Om ni skulle vara grymma programmerare, vad skulle ni utveckla då?

Ebba – En app för min kyl som berättar när allt går ut, vad som finns i kylen och ger recept på vad jag kan laga baserat på nuvarande ingredienser i kylen. Den kan även beställa direkt från Mathem och blir en smart kyl.

Ana – Önsketänkande hade jag nog utvecklat en robot som kan assistera mig i allt möjligt. Speciellt kunna göra alla tråkiga saker som jag själv inte vill göra.

 

Över till lite snabba frågor.

Vilken är den coolaste saken ni äger?

Ebba – En machete från Kuba.

Ana – Min telefon, tråkigt men sant. Vad skulle man göra utan google, karta, kalender, meddelanden, kamera, bank och övriga appar var man än går? Allt samlat i en liten teknikpryl som får plats i handen liksom, hur coolt?!

 

Om ni inte skulle vara Ebba och Ana i Stockholm, vart skulle ni bo då?

Ebba – Då skulle jag troligtvis vara Ebba som bor i Peru med mina alpacas.

Ana –  Skulle nog bosätta mig på Bali, bara leva nära en fin strand och äta mängder av färsk frukt varje dag.

 

Sista frågan! Om ni hamnar på en öde ö och bara får ta med en sak, vad skulle det vara?

Ebba – Jag skulle ta med mig Bear Grylls, äventyraren som varit med i ’’Man vs. Wild’’. Han vet hur man överlever i olika extrema situationer och miljöer.

Ana – En vän att fördriva sista tiden i livet med. Har hört att hon Ebba ska vara rätt kul att umgås med.

 

/ Leon Judovic

I mars var vi på Uppsala Universitet för att träffa studenter från Dynamicus personalvetarförening. Ants har sammarbetat med Dynamicus sedan 2017 och det var riktigt roligt att få berätta om oss och att arbeta inom techbranschen. Vi hade också ett case där studenterna fick svara på frågor kring att attrahera och behålla it-personal, vilket är en stor del i vårt dagliga arbete på Ants.

Kolla in vloggen från Uppsala nedan:

I februari var det dags för Ants årliga vår kick-off!

Den här gången befann vi oss på Scandic Continental i Stockholm där vi under en eftermiddag hade workshops om två viktiga ämnen. Först passade vår VD Hugo och Vice VD Carl-Johan på att berätta mer om Ants historia och vad deras vision för företaget är. Vi växer hela tiden och därför är det bra att med jämna mellanrum påminna de som varit med ett tag men också våra nya anställda om våra framtidsmål.

Första workshopen handlade om Ants EVP (Employer Value Proposition) samt värdeord – idag Show Heart, Take Action och Find the Future. När dessa värdeord sattes bestod Ants av ca 20 anställda och idag är vi fler än 50 stycken, så det var dags att se över våra värdeord och om de behöver uppdateras, vilket vi gjorde genom en kreativ workshop med mycket glitter och färgpennor. Kick-offens andra workshop hade också ett viktigt ämne, nämligen innovation. Här diskuterade vi olika former av tipsprogram och aktiviteter kring rekommendationer vi kan introducera hos kunder men även internt för att öka antalet tillsättningar.

Efter detta bjöds det på härlig middag på hotellets restaurang och för dom som ville kunde man avsluta kvällen på Scandics takbar.

Tack till Anton, Elin och Sofia som anordnade årets kickoff. Kolla in klippet nedan där de berättar om dagen:

När jag var 16 år och sökte jobb som sommarvärd på ett dinosauriemuseum (ja det var lika roligt som det låter) fick jag frågan ”Om du spelade i ett fotbollslag vilken roll skulle du ha och varför? ”Med min PA examen i bagaget förstår jag idag att det kanske inte var en sådan kompetensbaserad fråga men det var trots allt ett 4 veckors sommarjobb med främsta uppgiften att hälsa på folk och damma av dinosaurier.

Hur som helst så blev mitt svar på frågan att jag skulle välja back. Majoriteten av mina vänner under denna period spelade fotboll och jag har därför spelat en hel del fotboll mot ett mål där alla som gör mål blir kvar och en åker ut varje omgång. Jag var väldigt ofta kvar, inte för att jag var duktig utan för att mina vänner lät mig vinna eftersom det var det enda sättet att få mig vilja spela igen. Med den informationen i bakgrunden kanske ni förstår hur pass liten min fotbollskunskap egentligen är. Så frågan var ganska klurig för mig.

Anledningen till att mitt svar blev back var för att det för mig är en av de viktigaste spelarna för att bära läget. Denna position behövs men kanske inte den som syns och får all credo när det går bra. Fokus ligger ofta på målgöraren men egentligen är alla roller viktiga för att det ska bli ett bra fotbollslag. Igen, mina fotbollskunskaper är begränsade och jag har aldrig lärt mig vad offside betyder fast mina vänner förklarat det oräkneliga gånger. Intresset finns inte där men det behövs dock inga kunskaper för att förstå backlogiken.

Nu räcke det snart med mina fotbollsliknelser men denna metafor är enligt mig en väldigt bra beskrivning av rollen som TA Manager. Fotbollsplanen består av TA Managern och Researcher där Ants är skyddsnätet som ser till att bollen är kvar på planen. När jag jobbade som researcher upplevde jag att denna rollen var tydlig, glasklar för att vara ärlig. Kanske inte de första veckorna men efter ett tag trillade pusselbitarna på plats. Vad jag som researcher skulle göra och resultatet av mitt arbete blev väldigt tydligt. Däremot var det inte så lätt att förstå vad rollen som TA Manager innebar. Visst kunde jag se en del av arbetet som min TA Manager gjorde som att hålla intervjuer, sköta kunddialog och fakturera. Det var dock så mycket jobb bakom kulisserna som inte syntes. När jag sökte rollen som TA Manager frågade jag några av mina kollegor som hade rollen vad den egentligen innebar. Sammanfattningsvis fångade jag upp ledarskap och coachning, kundansvar och att bidra i ledningsgruppen som gemensamma nämnare.

Idag, efter 10 månader i rollen som TA Manager vet jag säkert att det är en bred roll och att det inte alltid är så lätt att sätta ord på mina arbetsuppgifter. Jag ska dock göra ett försök med att förklara mina arbetsuppgifter. En vanlig dag på jobbet är inte lätt att svara på då alla dagar ser olika ut men generellt så består mina dagar av att bolla med de researchers jag jobbar med, jobba med aktiviteter som för projektet framåt, stämma av statistik och kostnader, intervjua kandidater och samtidigt jobba internt med att utveckla Ants. Jag tror att anledningen till att jag inte kan förklara bättre än såhär är just för att det är en roll bakom kulisserna. Som en utvecklare sa till mig under en intervju ”När allting fungerar då gör jag ett bra jobb”. Jag menar inte att projektet står och faller på mig, självklart inte, vi är ett team. Det jag försöker säga är att rollen är bred, innebär mycket spännande lärdomar och har varit väldigt utvecklande för mig.

Vi jobbar mest från egen planhalva men ser till att göra mål i samarbete med researchen. Nej, nu får jag stoppa mig själv innan detta förvandlas till ett inlägg om fotboll.

 

/ Frida Wallentin

I September så var hela gänget från Ants i Strängnäs på Kickoff. För andra året i rad var vi på fina Ulvhälls Herrgård och temat i år var ett av våra värdeord – Show Heart. Dagen bjöd på information från Carl-Johan och Hugo om hur det går för Ants och om vårt nya produkt Inbound Recruitment. Det följdes av en workshop där vi i grupper fick gå runt och diskutera olika frågor med det gemensamma temat Show Heart. Många kloka idéer kom fram och som nu under hösten har kommit till användning, bland annat det nu finns olika fokusgrupper baserat på vilken roll du rekryterar för att kunna hjälpa och ta lärdom av varandra. Kvällen bjöd sedan på middag, lekar och musikquiz. En väldigt lyckad kickoff helt enkelt!

 

 

Ants tidigare resor har gått till varmare breddgrader då vi var i Italien 2016 och Spanien 2017. När vi fick reda på att årets resmål var Edinburgh packade vi regnjackorna och satte oss på planet för att sedan landa i ett soligt (!) och varmt Edinburgh. Vi fick fyra fantastiska dagar utan en droppe regn och fick se Skottlands huvudstad från sin bästa sida.

Temat för årets resa var nya karriärvägar. Vid två workshops diskuterade vi hur det ska vara möjligt att utvecklas och hitta nya karriärvägar på Ants och samtidigt kunna erbjuda våra kunder nya värdefulla tjänster. Vi fick med oss många bra idéer hem från Skottland som vi kommer ha nytta av längre fram.

Resan bjöd utöver fint väder och nyttiga workshops på bland annat en stadsvandring som avslutades på Edinburgh Castle, whiskeyprovning, haggis, Arthurs seat, shopping och en tur ner i stadens katakomber.

 

 

 

Tillsammans med vår kund ATG har vi haft ett rekryteringsprojekt där en del bestod av Employer Branding. I filmen nedan får ni följa med Frida i hennes arbete under en filminspelning med Vinne. Vi på Ants kommer börja arbeta allt mer med konsulttjänster inom bland annat Employer Branding framöver, vilket känns väldigt roligt och något våra kunder har efterfrågat.

 

 

 

Våra rekryteringskonsulter Emma och Sofia förklarar i veckans vlogg hur du gör om du skulle vilja skriva ditt ex-jobb via Ants.

Sedan Augusti har det börjat hela 16 (!) nya researchers hos oss på Ants. Superkul med så många nya kollegor tycker vi! Den första veckan när du är ny hos oss består alltid av en onboarding där du får gå igenom arbetets alla delar. Se Vilma och Henrik berätta om sin första vecka hos oss på Ants i videon nedan.