Tillsammans med vår kund ATG har vi haft ett rekryteringsprojekt där en del bestod av Employer Branding. I filmen nedan får ni följa med Frida i hennes arbete under en filminspelning med Vinne. Vi på Ants kommer börja arbeta allt mer med konsulttjänster inom bland annat Employer Branding framöver, vilket känns väldigt roligt och något våra kunder har efterfrågat.

 

 

 

Sedan Augusti har det börjat hela 16 (!) nya researchers hos oss på Ants. Superkul med så många nya kollegor tycker vi! Den första veckan när du är ny hos oss består alltid av en onboarding där du får gå igenom arbetets alla delar. Se Vilma och Henrik berätta om sin första vecka hos oss på Ants i videon nedan.

 


ANTS växer och det tycker vi är jättekul! Hösten har präglats av onboardning och att välkomna våra nya kollegor. Vi tog chansen att fråga Elin Welin-Berger och Stina Jansson hur de upplevt sin första tid på ANTS. Här kan ni läsa deras tankar
.

Elin:
Min första tid på Ants har varit mycket lärorik, utvecklande och rolig. Något som jag uppskattar och som jag värdesätter är välkomnandet som jag fick. Jag har sedan dag ett känt att jag alltid kan fråga vem som helst om vad som helst vilket jag uppskattar otroligt mycket. Jag har därmed inte dragit mig för att fråga vilket jag ser är till stor fördel för att mitt kommande arbete ska bli så effektivt som möjligt. Jag började på ANTS med två till, vilket jag tycker var roligt. Vi kunde fråga varandra om saker och det kändes skönt att ha andra som var nya med en själv.

Den första veckan var en introvecka vilket innebar mycket information, nya program samt system att sätta sig in i. Min första kund var Futurniture och det var där jag hade mitt första kunduppstartsmöte där vi gick igenom vilken roll som de sökte och vilka kompetenser som personen skulle inneha.

Stina:
Min första tid har varit helt grym, spännande, rolig, händelserik och samtidigt läskig! Jag har känt mig osäker på att jag gör rätt, och det har vart läskigt att skicka inmails, lägga ut annonser och skicka fram kandidater. Men jag har hela tiden haft mina rekryteringskonsulter att bolla med som stöttat mig precis så mycket som jag behövt. Dessutom har jag många andra kollegor, bland annat min mentor, som stämmer av med mig hur det går och om det är någonting som inte känns bra, vilket har varit jätteskönt!

Onboardingen var bra, jag fick en bild av vad arbetet innebär, vad jag ska göra om dagarna och jag fick prova att börja både searcha, skriva inmails och annonser. Jag fick dessutom feedback på det direkt vilket var super. Vi var även på studiebesök hos en av kunderna där jag kände att vi fick en större förståelse och mer praktiskt se hur och vad man faktiskt gör.

 

Elin och Stina var båda snabba i sina projekt och fick sin första tillsättning på bara ett par veckor. Vi frågade hur det var att få sin första tillsättning

Elin:
Processen flöt på bra och det blev tillsättning efter 5 veckor vilket var roligt. Dagen efter kandidaten skrivit på kontraktet, hade jag och min rekryteringskonsult Frida möte med Futurniture och de var glada och nöjda med samarbetet vilket kändes mycket roligt och gav mersmak till att ta sig an nya uppdrag.

Stina:
Det var väldigt roligt, det är ju den stora anledningen till att vi sitter hos kund, att kunna hjälpa dem med att tillsätta kandidater. Så att få möjlighet att känna den känslan så tidigt i arbetet var väldigt rolig och gav ytterligare inspiration att göra det lilla extra i mitt jobb varje dag. Tillsättningen var ett resultat av bra samarbete mellan mig och min rekryteringskonsult.

 

Vi avslutade intervjun med fem snabba.

 

Elin:
Kaffe eller te?
Kaffe

Hund eller katt?
Hund och katt

Backend eller frontend?
Backend

Matlåda eller äta ute?
Äta ute

Samsung eller Iphone
Iphone

Stina:
Kaffe eller te?
Båda, men måste jag välja så är det kaffe.

Hund eller katt?
Hund

Backend eller frontend?
Frontend

Matlåda eller äta ute?
Matlåda

Samsung eller Iphone?
Iphone, alla dagar

 

Nu söker vi fler rekryterare till vårt underbara team! IT-branschen har extrem brist på folk och det är här vi kommer in i bilden. Vill du jobba med att hitta talanger till både små och stora techbolag och dessutom få titulera dig Talent Acquisition Consultant, ja då har du kommit helt rätt.

Kom och jobba med oss!

https://www.youtube.com/watch?v=9LTDmcvFiZU

Henrietta har gjort succé på Ants. Gång på gång landar hon rekryteringar åt de kunder som har nöjet att ha henne som researcher. Här kommer en kort intervju med en talang som är på god väg att blir ett proffs:

1. Varför valde du att börja på Ants?

Jag ville jobba på ett ungt och kreativt företag och fick redan under intervjuerna det intrycket av Ants. Här finns mycket energi och höga ambitioner. Att få möjlighet att jobba som konsult och få bred erfarenhet av rekryteringsbranschen lockade också.

2. Vad är din roll på Ants?

Jag jobbar idag som Talent Acquisition Consultant. Rollen innebär att jag som konsult jobbar för en eller två kunder i taget som researcher. Jag sitter måndag till torsdag hos kunden och på fredagar internt med kollegorna på Ants. Min främsta arbetsuppgift är att koordinera stora delar av de rekryteringsprocesser jag jobbar med. I arbetsuppgifterna ingår att formulera kravprofiler, skriva annonser, söka fram kandidater, hålla telefonintervjuer och ta referenser.

3. Vad har varit mest lärorikt under din första tid här?

Ett av mina första uppdrag var på Tobii som är ett internationell IT-företag med en riktigt cool produkt, eyetracking! Eftersom jag sitter på plats hos Tobii får jag möjlighet att ta del av deras kompetens vilket har varit väldigt utvecklande. Det har gett mig en större inblick i det faktiska arbetet som en HR-funktion gör och vad en karriär inom HR kan innebära.

4. Vad motiverar dig att gå till jobbet på morgonen?

En stor och klyschig anledning till att jag valde HR är för att jag vill jobba med människor. I min roll idag får jag verkligen göra det. Jag pratar dagligen med personer över hela världen med olika kompetenser och bakgrunder vilket är något jag verkligen tycker är roligt. Eftersom jag nyligen tog examen är det också viktigt för mig att utvecklas professionellt vilket jag gör varje dag både genom Ants och på plats hos min kund Tobii.

5. Vad möter du för utmaningar i din roll?

Att jobba med rekrytering i IT-branschen är en utmaning men en kul sådan! Det är många företag som vill åt samma kompetenser och det blir därför viktigt att vara kreativ och hitta nya tillvägagångssätt. Trots att jag är konsult och sitter hos min kund känner jag hela tiden att jag har mina kollegor på Ants i ryggen. Fredagarna på Ants blir såklart extra viktiga då det ger oss en möjlighet byta erfarenheter från veckan och bolla frågor som kommit upp.

Eftersom att vi är specialister  inom rekrytering och kompetensförsörjning, så sätter vi som företag stort värde i att ha en väl fungerande rekryteringsprocess.

Vårt mål är att du som potentiell framtida kollega ska uppleva rekryteringen som effektiv och transparent och att du i förväg vet vad som förväntas av dig i varje steg. Vi värnar om kandidatupplevelsen och att processen ska upplevas som rättvis, oavsett utfall. Vi är stolta över vår rekryteringsprocess och svarar gärna på frågor kring dess utförande och syfte, antingen via vår chattfunktion eller via mail. Alla frågor blir besvarade inom en arbetsdag!

Vår Rekryteringsprocess

Steg 1 – Ansökan och CV-granskning

Steg 2 – Telefonintervju

Steg 3 – Första intervju

Steg 4 – ACE tester

Steg 5 – Caseintervju

Steg 6 – Referenser

Steg 7 – Välkommen till Ants!

Vår Researcher Rebecka Jarnroth om sina första tillsättningar: ”Att ha fått sina första tillsättningar är väldigt kul och känns som ett bevis på att jag har gjort ett bra jobb! Det roligaste är även att jag är den som tar första kontakt med kandidaterna och sedan följer alla steg fram tills att de skriver på avtalet och får jobbet. Det gör att man skapar en god kontakt med kandidaterna och jag har lärt mig väldigt mycket av det. Det bästa med Ants är alla grymma kollegor som jag vet finns där i alltifrån att svara på en arbetsrelaterad fråga eller om jag bara vill dela med mig av något kul. Detta tror jag är sällsynt för oss som är konsulter vilket gör mig väldigt glad och tacksam att få vara en del av detta team.”

Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️

    Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.