Matchningsmöte med utländska IT-talanger

I torsdags var vi med och arrangerade ett matchningsmöte tillsammans med Sigma, Kattis och IT & Telekomföretagen. Målgruppen var asylsökande, invandrade utvecklare och tekniker med intresse att jobba inom IT.

Arbetsförmedlingen och Migrationsverket startade eventet genom att presentera deras organisationer och vad som är bra att veta när du är asylsökande och söker jobb eller praktik. Ants Vice VD Carl-Johan Hamilton om IT-branschen i Stockholm- Han berättade att det är ett område där företag kampas om den bästa talangen men han delade även med sig av en del tips på vägen om hur man ska nå ut och komma in på arbetsmarknaden.

Det hela avslutades med individuella möten mellan kandidaterna och olika IT-arbetsgivare. Det ledde till flera bra möten och nya kontakter. Förhoppningsvis leder något utav dem till ett jobb eller en praktik.

Här kan du läsa om ett annat projekt vi på Ants varit delaktiga i när det gäller internationell rekrytering.

Hör gärna av dig!

Fyll i formuläret om du är i behov av IT-rekrytering eller har andra frågor.
Söker du jobb eller praktik? Kolla in vilka roller vi rekryterar här. 


  Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.

  Läs mer

  Hej, och välkommen att signa upp dig till Ants nyhetsbrev! 👋

  Vi gillar att kunskapsdela och vill gärna göra det med dig! Om du signar upp på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få ta del av våra bästa tips och insights om techrekrytering och techbranschen.

  Fyll i din mejladress så ses vi i inkorgen inom kort! ✉️


   Jag har läst och samtycker till användarvillkoren.