Blogg

Internationell IT-rekrytering med Benify

 

Tidigare skrev vi om att Ants startar ett internationellt rekryteringsprojekt med Benify, där målet var att rekrytera javautvecklare från mellanöstern. Tanken var att göra ett urval i Sverige som vi tillsammans med Benify skulle träffa i Istanbul. På grund av oroligheter i Istanbul blev detta inställt vilket gjorde att vi bjöd in kandidaterna till Benifys kontor i Göteborg.

 

Resultatet blev att fem kvinnor och fyra män blev inbjudna till Benifys huvudkontor och av dessa nio har nu tre kvinnliga seniora javautvecklare anställts. Förutom att det här är ett tids- och kostnadseffektivt sätt att rekrytera på, visar projektet att det finns ett stort intresse bland utvecklare utomlands att flytta hit och jobba inom den svenska IT-sektorn.
Sofia Oden som har arbetat som rekryteringskonsult under projektet är positiv till utvecklingen
”Känns otroligt kul att Ants tillsammans med Benify har drivit igenom detta projekt trots att vägen dit inte hela tiden varit rak. Att se det ökade intresset för Sveriges växande tech-sektor är positivt med tanke på den fortsatt rådande bristen på arbetskraft, det visar på att vi kan fortsätta jobba mer med internationell rekrytering. Sen är det såklart extra kul att Benify har förstärkt sitt utvecklingsteam med tre grymt duktiga utvecklare.”

Mest lästa

Beebot är ett bi som lär barn programmering